posledice korone
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Grad Kragujevac je sve bliži ukidanju vanredne situacije i očekuje se da to bude sprovedeno u najskorije vreme, rekao je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevac Predrag Delić demantujući izjave iz Instituta "Batut" da je taj grad žarište koronavirusa. On je rekao da mu "zaista nisu jasni parametri" na osnovu kojih je direktorka "Batuta" Verica Jovanović donela zaključak da je trenutno Kragujevac "žarište".

„Mi ovde pratimo sve pozitivne pacijente, izolaciju nad njihovim ukućanima, kontaktima, tako da mogu da kažem slobodno da se sa epidemiološke tačke gledišta sve to maksimalno dobro prati i nema ni jedan razlog da možemo da kažemo da Kragujevac u ovom trenutku postaje žarište“, rekao je Delić za Televiziju Kragujevac.

On je najavio da se danas očekuju detaljne instrukcije i protokoli za povratnike sa letovanja iz inostranstva.

Dodao je da i kada bude ukinuta vanredna situacija u gradu, ostaju na snazi mere koje je doneo republički Krizni štab: nošenje maske, održavanje fizičke distance, pojačana higijena.

Prethodnih dana je medicinska struka u Kragujevcu davala ocene da je epidemiološka situacija u Kragujevcu „i dalje nesigurna“.

U Kragujevcu je od početka ove sedmice do juče potvrdjeno 16 novih slučajeva infekcije korona virusom.

Od početka epidemije u ovom gradu su registrovana ukupno 1954 slučaja Kovid-19.

U Kragujevcu, inače, nema društvenih sadržaja koji mogu biti organizovani na otvorenom. Ugostiteljski objekti rade skraćeno zbog čega su ugostitelji izražavali nezadovoljstvo okupljanjem ispred gradske uprave, tražeći da se radno vreme produži sa 23 sata na jedan iza ponoći, po ugledu na Beograd.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar