Organizacija Help - Hilfe zur Selbsthilfe, uz podršku Nemačke, doniraće 75.400 zaštitnih maski za korisnike narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije i volontere Crvenog krsta Beograd.

Deo zaštitnih maski, njih 2.000, namenjene su volonterima Crvenog krsta Beograda, dok je 73.400 maski namenjeno korisnicima Programa narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije, navodi se u saopštenju.

Donacijom se obezbeđuje nesmetan i kontinuiran rad volontera, kao i nastavak primene mera zaštite korisnika narodnih kuhinja širom Srbije.

Nabavka zaštitnih maski u vrednosti 40.000 evra, obezbeđena je kroz Help projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“, finansiran sredstvima Nemačke.

Direktor Help – Hilfe zur Selbsthilfe u Srbiji Aleksandra Brkić izjavila je da je njihova misija da se pruži pomoć tamo gde je potrebno, ističući da korisnici narodnih kuhinja čine veoma osetljivu grupu građana.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović istakao je kontinuitet u saradnji i podršci humanitarnim programima Crvenog krsta Srbije od strane Help-a i Ambasade Nemačke.

Poručio je da je Crveni krst Srbije korisnicima Programa narodnih kuhinja od početka pandemije Kovid-19 obezbedio sve neophodne mere zaštite, dodajući da će donacija omogućiti da oni i u narednom periodu na zdravstveno bezbedan način preuzimaju kuvane obroke.

Istovremeno, deo zaštitnih maski biće korišćen za osoblje koje priprema tople obroke, rekao je Radovanović.

Predsednik Crvenog krsta Beograda Vesna Libek zahvalila je volonterima, koji su uvek u prvim redovima humanitarnih programa i pozvala sve koji žele da se priključe aktivnostima Crvenog krsta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar