opremanje vrtica
Foto: N1 info

Dolaznost dece u beogradskim vrtićima u oktobru iznosi 50,4 odsto, što znači da oko 30.000 mališana svakodnevno boravi u ustanovama i one normalno funkcionišu uprkos epidemiji, ali uz striktno poštovanje svih mera, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Ovo je neznatno smanjena dolaznost u odnosu na prosečnu godišnju dolaznost od oko 60 odsto, u uobičajenim okolnostima, ali je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada se dolaznost u beogradskim vrtićima kretala oko 40 odsto od ukupno 58.000 dece u 17 predškolskih ustanova, prenosi Beoinfo.

„To znači da smo naučili da živimo u ovoj teškoj situaciji, ali i da imamo poverenje roditelja u vrtiće i striktno sprovođenje svih epidemioloških mera u njima“, rekao je Gak.

Objekti se redovno dezinfikuju, sredstava za neophodnu higijenu ima dovoljno, a roditelji su upoznati sa pravilima dovođenja i odvođenja dece.

Direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu Dragana Todorović navela je da je u septembru bilo prijavljeno nešto više bolovanja od strane roditelja, ali da već ovog meseca ima više dece u vrtićima.

„U toku epidemije primetili smo da je manje dece u jaslicama nego u vrtiću. Razlozi za to su razni, počev od povlačenja zbog korona virusa ili očekivanja prinove. Roditelji su se već navikli na ovu situaciju. Bilo je izuzetaka zbog pravila o izolaciji, ali se ona uprkos tome, najstrožije poštuju“, istakla je Dragana Todorović.

Bonus video – Anketa: Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar