Ana Brnabić, Goran Vesić Foto: Vesna Lalić/Nova. rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa biti održana u utorak, ali da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim merama protiv korone.

„Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bi razgovarala sa lekarima još jednom“, rekla je premijerka novinarima nakon posete Kosjeriću.

Ona je dodala da će u razgovoru sa njima biti sagledane mogućnosti i da će onda biti usvojene mere za suzbijanje pandemije korona virusa.

Podsećamo, ranije dana mediji su objavili da će Vlada Srbije u toku dana usvojiti nove mere koje su dogovorene tokom konsultacija sa medicinskim delom Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona. Nove sednice Kriznog štaba, koja je bila najavljena za danas, neće biti. Mediji prenose da su juče konsultacije predstavnika Vlade Srbije i medicinskog dela kriznog štaba trajale oko sat i po, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti. Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su pune, od petka je jedan deo KBC Zvezdara ponovo vrćen u kovid sistem, raste broj pacijenata na respiratoru, ali raste i broj umrlih od posledica kovid-19 na dnevnom nivou.

 

 

Komentari

Svi komentari (27)