Foto: Printscreen/YouTube/RTS

Situacija sa koronavirusom proteklih dana dovela je do toga da pojedine specijalistčke ambulante u opštim bolnicama rade smanjenim kapacitetom. Doktor Željko Čvorović, loznički ORL specijalista, odlučio je da privatno besplatno pregleda sugrađane, ukoliko im zatreba takva pomoć.

Za doktora Željka, i komšije i pacijenti imaju samo reči hvale. Oduvek je važio i za vrsnog specijalistu i prijatelja. Pomoć je, kažu, pružao uvek i svima, pa ih i ne čudi njegova odluka da ORL preglede sada radi besplatno.

„U poslednja dva-tri dana, non-stop cirkulišu deca, odrasli, svaki dan neko dođe. Mnogo je dobar čovek, od prvog dana otkako je došao ovamo hoće da pomogne“, kaže Slavko Nedeljković iz Loznice.

Zbog sve većeg broja obolelih od kovida u lozničkoj bolnici, ukinuta je druga smena u ORL ambulanti. Uvidevši da samo na kontrolni pregled kod njega čeka oko četrdeset pacijenata, doktor Željko ih je pozvao, preko društvenih mreža, na besplatan pregled u privatnoj ordinaciji.

„U prethodna dva dana je bilo preko dvadeset pacijenata, što mene kao čoveka veseli, jer eto, uspeo sam u svojoj prvobitnoj nameri, da dođu i ti ljudi kojima je bilo zakazano za kontrolu, a nisu mogli da dođu, ali i neki drugi, jer je sad teško doći do lekara specijaliste bilo koje oblasti“, ističe doktor Željko Čvorović.

Foto: Printscreen/YouTube/RTS

Doktorova objava na jednoj Fejsbuk grupi izazvala je gomilu pozitivnih komentara njegovih sugrađana koji su, kako su napisali, dirnuti njegovim gestom.

„Zahvalnost, to obično ljudsko hvala je za mene najvažnije, važnije od bilo kakvih materijalnih dobara, od bilo čega. Skroman sam čovek, ima ona narodna: ‘Umem s banku, umeš s iljadarku’, znači ne treba meni novac, jer jedno obično ljudsko hvala je za mene veliko kao kuća“, dodaje Željko.

Zahvalnosti za njegov profesionalni i humani rad, doktoru Željku ovih dana neće nedostojati, jer će, kaže, vrata njegove ordinacije biti otvorena svakog dana, i tako sve dok okolnosti budu to zahtevale.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare