Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovane 1.804 osobe pozitivne na koronavirus, a preminulo je još 20 ljudi.

Testirano je ukupno 16.166 osoba, a na respiratorima su 89 pacijenta.

Podsetimo, juče je u Srbiji registrovano još 1.676 osoba zaraženih koronavirusom, a preminule su 24 osobe.

Ukupno je bila testirana 16.541 osoba, a na respiratoru je bio 91 pacijent.

***
Krizni štab doneo je na poslednjoj sednici odluku da se proslave za predstojeće praznike dozvole, te da mere – ostanu iste.

***

Oko 500.000 Beograđana do sada je vakcinisano trećom dozom protiv koronavirusa, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

***

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone već osam meseci govori da je neophodno da kovid propusnice važe 24 sata, ali da oni mogu samo da preporuče mere.

„Ipak, sve ostale odluke donosi vlast ove zemlje“, rekao je Kon.

***

U 2021. godini zabeležen rast broja umrlih od 26,5 odsto u odnosu na 2020. godinu, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prema podacima koje je saopštio Republički zavod za statistiku, u periodu januar – novembar 2021. godine broj umrlih iznosio je 123.492 građana. U odnosu na isti period 2020. godine, preminulih bio je 97.633, što predstavlja rast broja preminulih od čak 25. 859 građana Srbije ili čitavih 26,5 odsto.

***

Broj novozaraženih u Nišu u poslednja četiri dana porastao je sa 19 dnevno na 46, tako da je evidentno da je omikron soj stigao i kod nas, izjavio je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić.

Prema njegovim rečima, novi talas korona virusa, sa kojim se sada suočava veći deo Evrope i sveta, kod nas će verovatno stići posle Božića.
***
Bonus video – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Radovanović: Zašto treba da se vakcinišete iako opet možete da se zarazite

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar