Darija Kisić Tepavčević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Krizni štab doneo je danas odluku da se proslave za predstojeće praznike dozvole, te da mere - ostanu iste.

To je saopšteno danas nakon sednice Kriznog štaba. Javnosti se obratila ministarka Darija Kisić Tepavčević.

„Epidemiološka situacija stabilna poslednjih nedelja i stopa je među najnižima u Evropi. Ono što se pokazala kao ispravna odluka sa poslednje sednice Kriznog štaba je da raspust nije počeo ranije i da se u školama zadržala dobra epidemiološka situacija. Ovaj period slava i proslava evo već treću godinu pričamo da moramo biti svesni da je virus tu i da je omikron tu koji se znatno brže širi. Kada sumiramo sve došli smo do zaključka da sve mere koje su sada na snazi ostanu“, rekla je dr Kisić novinarima.

Ona je dodala da su „kovid propusnice dale značajne rezultate i pored ograničenog broja inspketora“. Najavila je i sastanak Kriznog štaba odmah nakon Nove godine.

„Sada su procene da je potrebno da se i više od 80 odsto građana mora vakcinisati i pokazalo se da su vakcine efikasne i bezbedne. I to je i početak i kraj borbe protiv virusa“, rekla je Kisić.

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je u 16 sati u Palati Srbija, a pred medicinskim i političkim delom Štaba bilo je samo jedno pitanje – hoće li biti dozvoljene novogodišnje i božićne proslave?

Direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić izjavio je ranije da će jedna od tema sednice Kriznog štaba biti proslava Nove godine i produženje važenja kovid propusnica. Oko ovoga, međutim, nije bilo jedinstvenog stava struke – makar u javnosti.

BONUS VIDEO: Dr Kisić najavljuje kovid propusnice u ugostiteljskim objektima od 20 časova 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare