Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 6.697 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a umrle su još 63 osobe.

Testirana su 23.474 pacijenta, a na respiratorima je 275 osoba.

Podsetimo, juče je u Srbiji registrovano 6.948 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a umrle su 64 osobe. Na respiratoru je bilo 277 osoba.

***
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da članovi medicinskog dela Kriznog štaba smatraju da kovid propusnice treba da važe ceo dan, u svim zatvoreni prostorima, osim u apotekama, benzinskim pumpama i prehrambenim prodavnicama.

„To se već vidi i mislim da su reakcije onih koji su najpogodjeniji, mislim pre svega na ugostiteljske radnike, ponekad i opravdane. Ako vam neko kaže pa šta ću ja da radim u 22 sata, treba da isterujem ljude koji će biti protiv toga, bolje je, ipak dobio sam sugestiju i takav stav od onih najpoznatijih naših ugostitelja, da bude na 24 sata“, kazao je Tiodorović.

***
Tim za škole, koji se danas sastao u proširenom sastavu, preporučiće Kriznom štabu da se ne uvodi onlajn nastava na nivou Srbije. Umesto toga, preporuka Tima za škole će biti da se produži jesenji raspust, prenose mediji.

***

Vlada Srbije prihvatila je juče donaciju Poljske od 200.000 doza vakcine protiv bolesti Kovid-19 SPIkEVAX (pod ranijim nazivom Moderna).

***

U Srbiju je danas stigao novi kontingent Fajzer vakcina, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

***

U roku od deset dana u Leskovcu je zbog korone jedna cela proodica zavijena u crno. Najpre je preminula majka zbog srčanog udara, a zatim ćerka i otac zbog virusa.

Bonus video – Prva noć kovid propusnica u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar