Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 19.901 pacijent pozitivan na koronu, a preminule su još 34 osobe.

Testirano je ukupno 39.282 građanina. Na respiratoru je 131 osoba.

Juče je u Srbiji registrovano još 15.046 pacijenata pozitivnih na koronu, a preminulo je još 35 osoba.

Testirana su bila ukupno 30.998 pacijenta. Broj ljudi na respiratoru je bio 119.

***

Preko 1.000 lekara je u dva dana imenom, prezimenom i brojem licence stalo iza peticije za osnivanje nezavisnog solidarnog humanitarnog fonda „dr Nenad Maksimović“, za školovanje dece kolega preminulih od kovida.

U zvaničnom saopštenju Ujedinjenih protiv kovida, lekari su pozvali svoje kolege da potpišu peticiju kojom bi se deci njihovih preminulih kolega olakšao nastavak školovanja.

***

Pulmolog u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj Snežana Rsovac izjavila je da je na lečenju na kovid odeljenju te beogradske bolnice desetoro dece, da su svi stabilno i da nijedan pacijent ne zahteva mehaničku ventilaciju.

„U odnosu na prethodni vikend, kada smo imali oko 200 pregleda, ovog vikenda je oko 140 pregleda, od toga oko 50 odsto je zaraženo omikronom i veoma mali broj je zahtevao hospitalizaciju“, rekla je Rsovac.

***

U protekla 24 sata je u Dečjoj kovid ambulanti u Vranju obavljeno 69 prvih pregleda, a čak 42 od 59 testiranih je pozitivno na koronavirus, saopšteno je iz Zdravstvenog centra. Dan pre je procenat zaraženih među testiranom decom bio čak 97,5 odsto.

***

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 294 pacijenata obolelih od kovida, a devetoro je priključeno na respiratore, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

***

Bonus video – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare