Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 6.089 zaraženih građana, a umrlo je još 25 osoba.

Testirane su 22.854 osobe, a na respiratorima je 128 pacijenata.

Podsetimo, juče je u Srbiji registrovan još 5.831 novozaraženi, a umrle su još 23 osobe. Na respiratorima je bilo 129 pacijenta.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da epidemiološka sitaucija u Srbiji nije dobra i da će bolnica u Mladenovcu primati kovid pacijente.

***

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je „95 odsto pacijenata u naše tri kovid bolnice nevakcinisano, kao i više od 90 odsto onih koji fatalno završavaju“.

„Ako ne sprovedemo mere do kraja, ne kontrolišemo i ne obuhvatimo vakcinacijom što više ljudi, ući ćemo u nešto što se zove prirodan proces. To znači da će se svi zaraziti, oni koji imaju dobar imunitet ili su vakcinisani će preživeti, a nažalost, ceh će platiti oni najosetljiviji“, kaže Tiodorović.

Prema rečima Tiodorovića, ocena i procena epidemiološke situacije više nije nesigurna.

***

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke vezane to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 13. septembra. Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model.

***

Doktorka Milena M. Martinović (60), specijalista psihijatrije u Domu zdravlja u Bogatiću, preminula je danas u kovid bolnici u Batajnici zbog komplikacija usled infekcije koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare