Izgubili smo još jednog lekara: Dr Martinović preminula od korone u Batajnici

Društvo 10. sep. 202108:10 > 08:17
Podeli:
korona
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Ilustracija

Doktorka Milena M. Martinović (60), specijalista psihijatrije u Domu zdravlja u Bogatiću, preminula je danas u kovid bolnici u Batajnici zbog komplikacija usled infekcije koronavirusom.

U Bogatiću i šire poznata i omiljena doktorka od 2005. godine je posvećena očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja kao lekar u psihijatrijskoj službi Doma zdravlja, prenosi Telegraf.rs.

Prethodno je, nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1997. godine osam godina radila kao lekar opšte prakse.

Kao specijalista psihijatrije naročito se interesovala za depresivne poremećaje, demenciju i ulogu porodice u prevenciji mentalnih poremećaja, kao i prevenciju mentalnih poremećaja kod adolescenata.

Poslednjih deset godina radila je i kao profesor zdravstvene kulture u Mačvanskoj srednjoj školi, gde je mladima prenosila svoje bogato iskustvo iz zaštite mentalnog zdravlja, higijene, prve pomoći i bolesti zavisnosti.

Autor je brojnih zapaženih tekstova iz oblasti pshijatrije koji su objavljivani na elektronskim portalima i lokalnoj štampi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar