Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da smatra da ljudi koje ne žele da se vakcinišu imaju "čudne ideje" koje je ocenio kao "samoubilačke, jer ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život".

Mirsad Đerlek je za TV K1 rekao da je delta soj korone „ubitačan i liči na avione bombardere“ i da se mora razgovarati sa profesionalcima, sa sociolozima, psihijatrima, kulturolozima koji će razgovarati sa nevakcinisanima.

Naveo je da je trenutno bar jednom dozom vakcine u Srbiji vakcinisano 55,3 odsto stanovnika i da će na sledećeoj sednici Kriznog štaba koja će biti održana do kraja ove nedelje biti reči o situaciji u školama, jesenjem raspustu i kovid propusnicama.

Ukazao je da je „evidentno“ da kovid propusnice daju rezultate i da pravac razmišljanja i delovanja mora biti takav da imamo „što efektivnije mere, a što manje posledica“, što znači da sve mere budu „usklađene sa Ustavom i ljudskim pravima“.

Đerlek je rekao da nije istina da se na prijem u kovid ambulante čeka sedam sati i da se po podacima koje on ima čeka „najviše dva do tri sata“.

Povodom uzimanja leka „ivermektin“ Đerlek je rekao da je korišćenje lekova koji nisu registrovani krivično delo i naglasio da bi Agencija za lekove registrovala taj lek da je on delotvoran u lečenju korone.

Bonus video – Mirsad Đerlek izjava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar