koronavirus virus korona
Dezinfekcija zbog koronavirusa, Foto: AP /Anmar Khalil

JKP „Gradska čistoća“ sutra počinje akciju dezinfekcije međublokovskih površina na teritoriji deset beogradskih opština koje su u nadležnosti ovog preduzeća.

Površine u okviru velikih stambenih blokova biće dezinfikovane sredstvom na bazi aktivnog kiseonika koje će se prskati pomoću raspršivača prilagođenim za ovu namenu, sa 16 pikap vozila koja se koriste za zaprašivanje komaraca, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić kazao je da će se ova akcija kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak koronavirusa u stambene zgrade što je od ključnog značaja za stanovništvo.

„Međublokovske površine opštine Novi Beograd i Zemun će biti prve na čijoj će se dezinfekciji raditi baš zbog velikih stambenih kompleksa, a samim tim i broja stanovnika“, rekao je Popadić, a prenosi Beoinfo.

Od srede, dodao je, počinje i dezinfekcija stambenih blokova opština Savski venac, Stari grad i Vračar, a u narednim danima i površina na preostalih pet beogradskih opština iz njihove nadležnosti.

„Apelujem na sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje i tako nam olakšaju da efikasnije i brže obavimo ovaj posao u korist svih. Mi smo im na raspolaganju 24 časa dnevno svakog radnog dana i sprovodimo sve što je u našoj moći kako bismo ih zaštitili, time što će ostati u svojim domovima oni nama pomažu“, rekao je Popadić.

Za vreme vanredne situacije, osim redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP „Gradska čistoća“ redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korona.

Pored toga preduzeće dezinfikuje i prilaze kliničkim i bolničkim centrima, kao i domovima zdravlja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram