Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić juče je tokom skupštinske rasprave opalila šamar srpskim trudnicama i objasnila im kako su obroci koje dobijaju u porodilištu izbalansirani, iako možda ne deluju ukusno. Ministarka se tako usprotivila zdravom razumu i problemu o kojem javnost u Srbiji bruji godinama - ishrana u porodilištima mora da bude kvalitetnija i pre svega obilnija.

Naime, lider „Dveri“ Boško Obradović pokazao je fotografiju obroka koje trudnice u Srbiji dobijaju u bolnici. Ipak, na snimku sa sednice, koju je direktno prenosio RTS ne možete da vidite kadar sa fotografijama obroka o kojima je pričao poslanik Obradović, pošto je u tom trenutku promenjen kadar i umesto krupnog kadra obroka vidi se cela sala.

Usledio je odgovor ministarke za brigu o porodici i demografiju, koja tvrdi da je reč o izbalansiranom obroku.

Boško, Darija i Dana
Boško, Darija i Dana

„Koliko god vam to ne izgledalo ukusno. Znate, komad sira – to je zbog kalcijuma, jaje – zbog L proteina, cvekla – zbog potencijalne anemije“, kazala je Kisić, a nije ni trepnula.

Foto: FoNet/Ana Paunković

Kao da nas sve pravi ludima, ignoriše sve komentare i fotografije obroka iz srpskih porodilišta koje godinama izazivaju bes i ljutnju građana Srbije.

Ministarku moramo i da podsetimo na utiske jedne Srpkinje, inačke doktorke, Marije Ristić koja se porodila u Nemačkoj.

Marija Ristić Foto: Privatna arhiva

„Hrana je definitivno ostavila najveći utisak – na poslužavniku nema čega nije bilo, a kako Marija ističe, sve je toplo i sveže pripremljeno.

Foto: Privatna arhiva

„Mogla sam i da pijem i da jedem od bolničke hrane šta god sam htela. Njihova hrana zaista ne može da se porodi sa hranom kakva je u srpskim bolnicama. Doživljavala sam je kao da je restoranska jer je sve bilo jako bogato i ukusno. Voda, čaj, sok, kafa, sve sam mogla da biram“, oduševljena je Marija naspram trudnica koje se porađaju u Nemačkoj.

Komentar smo zatražili i od same ministarke Kisić, zamolili smo je da nam odgovori zbog čega se veliki broj srpskoh trudnica žali na hranu u porodilištima i zbog čega se, ako su naši obroci „izbalansirani“ oni toliko razlikuju od obroka u Nemačkoj? Do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Bonus video: Trudnice ne mogu da unose video u porodilište

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare