Foto: Nova S

Radijski dvojac Darko Mitrović i Marko Stepanović, čija se emisija "Mentalno razgibavanje" emituje na televiziji NovaS, od jutros su u centru pažnje korisnika društvenih mreža zbog navodne relativizacije slučaja Miroslava Mike Aleksića, učitelja glume koji je minulog vikenda uhapšen zbog sumnje da je silovao ili seksualno zloastavljao više učenica njegove škole.

Deo jutrošnjeg „Razgibavanja“ je, naime, „istrgnut“ iz konteksta i plasiran na društvene mreže, gde je izazvao negodovanje.

Kako bismo razjasnili situaciju, pozvali smo radijski dvojac, koji je odgovorio na naša pitanja i razjasnio „nesporazum“:

„Svako ko je odgledao jutrošnju emisiju do kraja, jasno mu je da smo polovinu emisije, a možda čak i celu emisiju posvetili podršci žrtvi silovanja Mileni Radulović i drugim društvenim anomalijama i osudili ne samo uhapšenog Miku Aleksića, već i sve druge silovatelje. Smatramo da je svaka žrtva – žrtva, a svi silovatelji – silovatelji i da ne treba da se pravi razlika bez obzira kom miljeu pripadaju. Klip u trajanju od desetak sekundi koji je neko okačio na mreže, tačnije Tviter, je zlonameran pokušaj i nastavak konstantnih napada na Mentalno Razgibavanje i na nas lično. Svi koji odavno prate naš rad znaju da smo oduvek na starni pravde i da smo zbog toga mnogo ispaštali, sve drugo je čista laž i podmetačina prorežimskih medija i ostalih.“, navodi se u njihovom odgovoru.

KOMPLETNU EMISIJU POGLEDAJTE OVDE:

Podsećamo, Miroslav Mika Aleksić, renomirani učitelj glume čiju su školu pohađali brojni glumci, uhapšen je u subotu uveče zbog sumnje da je silovao ili zlostavljao najmanje pet osoba. O napastvovanju u medijima je prva govorila mlada glumica Milena Radulović, koju je, kako je otkrila u intervjuu za dnevni list „Blic“, Aleksić silovao kada je imala 17 godina, 2012. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare