Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Foto: Nova.rs

Ekološki aktivisti organizovaće danas u 12 sati protest ispred zgrade Vlade Srbije, gde će tražiti da uđu na sednicu kako bi zatražili poništenja svih dozvola za Rio Tinto, čime bi ova firma i zvanično napustila Srbiju.

Ovu informaciju potvrdio je za Nova.rs Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka, koji je najavio da će najpre biti protest biti organizovan ispred Vlade u Nemanjinoj 11.

Tada će neko od ekoloških aktivista zatražiti da se uđe na sastanak Vlade, od koje će tražiti da se ponište sve odluke vezane za Rio Tinto. Zahtev je da se njihovom predstavniku pokažu sva potpisana dokumenta sa Rio Tintom, te da se te informacije objave i na sajtu Vlade Srbije.

Pored predstavnika Ekološkog ustanka, dolazak na protest najavili su predstavnici SEOS-a i građani Gornjih Nedeljica.

Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da ukoliko se ne budu usvojili njihovi zahtevi, da će se nastaviti blokade širom Srbije. Ukoliko Vlada Srbije ni tada ne bude odgovorila na zahteve protestanata, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka kao jednu od opcija najavljuje generalni štrajk.

„Pozvaćemo sve građane, i zaposlene i studente na generalnu obustavu rada u trajanju od sat vremena. Ukoliko se budemo odlučili na ovaj korak, na štrajk će pozvati javne ličnosti, kada ćemo građane obavestiti o tačnom datumu i vremenu početka štrajka“, podvukao je Ćuta.

Bonus video: Blokada autoputa kod Sava Centra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar