Polazak skola djaci ucenici osnovci
Polazak u školu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Svakog petka Ministarstvo prosvete objavljuje kako će naredne nedelje izgledati nastava u školama i koje opštine prelaze na onlajn ili kombinovanu nastavu. Nakon što je u sredu Krizni štab uveo kovid propusnice, pojedini lekari najavili su i mogućnost da škole pređu u potpunosti na nastavu iz soba, umesto iz učionica.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branisalv Tiodorović rekao je da se očekuje procena stručnjaka, ali svakako će prva sledeća mera biti potpuni prelazak na onlajn nastavu,

„Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera“, rekao je Tiodorović.

Sličan stav čuli smo i od koordinatora vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zorana Bekića koji je izjavio da očekuje da će uskoro biti uvedena onlajn nastava u školama u Srbiji, jer su deca veliki epidemiološki problem.

„Vakcinacija kod prosvetnih radnika je ispod proseka. Ako imate mali broj imunizovane dece i nepridržavanje mera, to ukazuje da imate skok u dečijoj populaciji“, rekao je on za TV Pink.

Bonus video: Anketa: Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar