Foto:Vesna Lalić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će za novogodišnju noć obilaziti Beograd da bi se uverio kako se sprovode protivepidemiološke mere u glavnom gradu.

„Noćas ću uz Komunalnu miliciju i inspektore obilaziti Beograd i podsećati ljude na sve ono što je neophodno. To vidim kao zadatak i dužnost u postojećim okolnostima“, izjavio je gradonačelnik za televiziju Studio B.

Radojičić je izjavio je da će danas raditi dve grupe gradskih i republičkih inspektora koje će kontrolisati da li se poštuju mere u glavnom gradu. U kontroli će prema njegovim rečima biti 20 ekipa do 18 časova, drugih 20 posle 18 časova, a smene će se u jednom segmentu preklapati.

Kad je reč o kućnim žurkama, gradonačelnik Beograda je rekao da će Komunalna milicija kontrolisati i zvati policiju tamo gde je to neophodno.

„Verujem da će nas i sugrađani obaveštavati o problemima“, rekao je Radojičić.

Govoreći o pandemiji, posebno se zahvalio epidemiologu i članu Kriznog štaba Predragu Konu na angažovanju i posvećenosti borbi protiv KOVID-19 svih proteklih meseci i na svemu što, kako kaže, i dalje čini za dobrobit Beograđana i svih ostalih stanovnika.

Kon, koji se pre toga uključio u program Studija B, naveo je da je u Beogradu došlo do vidljivog opadanja broja novozaraženih te da taj broj iznosi oko 800 na dnevnom nivou.

„Očekujem da će se spuštati i za praznike i tokom vikenda. Moramo i dalje da pokazujemo brigu da ne bi došlo do opuštanja i novog zaražavanja. Cilj je da se spusti kriva do dvocifrenog broja na dnevnom nivou“, rekao je doktor Kon.

On je, dodavši da je Krizni štab učinio sve što je mogao i da se ne može više očekivati od onoga što je učinjeno, rekao da je najvažnije sprečiti okupljanja koja povećavaju rizike za širenje zaraze.

„Svakako skupove treba izbegavati. Posledice mogu biti veoma ozbiljne i ne treba se hrabriti i ponašati da je sve moguće bez ikakvih ograničenja. U tekućem talasu postojao je i značajan broj mlađih osoba koje su teško obolele, a da ne pričamo o tome da prenose virus“, upozorio je Kon.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare