Foto:Vesna Lalić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su inspekcija i Komunalna milicija noćas u Beogradu kontrolisale 202 objekta i da nije bilo većih prekršaja, dodavši da je grad doneo definitivnu odluku da neće biti masovnog okupljanja za doček Nove godine.

On je za TV Prva dodao da je od početka pandemije u Beogradu obavljeno više od 18.450 kontrola, preneo je Beoinfo.

Radojičić je naveo i da se mora voditi računa o balansu između pooštravanja mera i eventualnog popuštanja mera, kao što je sada slučaj.

„Kao lekar uvek imam dozu straha i zabrinutosti kada popuštamo mere, ali sa druge strane svestan sam da bi funkcionisao zdravstveni sistem, mora da funkcioniše i privreda, kao i uslužne delatnosti. Jednostavno se mora naći balans i u tom segmentu. Ovaj virus napada zdravlje ljudi, ali takođe napada osnovu društva, a to je privreda“, naglasio je Radojičić.

Istakavši da neće biti masovnog okupljanja za doček Nove godine, Radojičić je apelovao na sugrađane da vode računa i za ostale praznike s obzirom na ozbiljnost situacije.

„Nema opuštanja, ovo je važan period, praznici su momenat kada želimo da se družimo, ali moramo izdržati još nekoliko meseci s obzirom na to da imamo sjajne vesti iz medicine i vidimo da se ceo svet vakciniše“, rekao je Radojičić i dodao da verujem da će naši sugrađani na vreme dobiti vakcinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar