Foto:Beoinfo

Na društvenoj mreži Tviter pojavila sa fotografija saopštenja JKP "Gradska čistoća" i JKP "Infostan tehnologije", a u kojem je navedeno da se od 14. novembra primenjuju nove cene usluga skupljanja, odvođenja i odlaganja otpada. Ništa tu ne bi bilo čudno, da se u istom saopštenju ne pominje i zamenik gardonačelnika.

Naime, „večitom zameniku“ Goranu Vesiću nikako ne polazi za rukom da bude prvi čovek Beograda zvanično, te svoja ovlašćenja nameće na ovaj ili onaj način.

Iako se mnogi pitaju gde i šta radi gradonačelnik Zoran Radojičić, pošto se u javnosti pojavljuje retko, niko ne može ni da zamisli da u Beogardu nešto prođe bez Gorana Vesića.

Saopštenje JKP „Gradska čistoća“ i JKP „Infostan tehnologije“ izazvalo je pažnju javnosti, jer je u njemu navedeno „da su nove cene usluga skupljanja, odvođenja i odlaganja otpada primejuju u skladu sa Odlukom NO JKP ‘Gradska čistoća’ i rešenjem zamenika gradonačelnika Beograda o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cena usluga skupljanja, odvođenja i odlaganja otpada JKP ‘Gradska čistoća'“.

Pogledajte fotografiju:

Inače, ovo saopštenje objavljeno je na sajtu JKP „Gradska čistoća“ 14. oktobra.

S obzirom na to da prema Zakonu, gradonačelnik ima zamenika koji ga menja u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost, a nije pozato da je Zoran Radojičič odsutan, nije jasno zbog čega ovakvo rešenje donosi njegov zamenik Vesić. Osim ako čaršijske priče nisu zapravo puka istina, a to je da je zapravo pravi gradonačelnik Beograda Goran Vesić, a Radojičić samo „lepo lice“ za javnost.

Podsetimo, nedavno su aktivisti Stranke slobode i pravde na Dušanovačkom mostu razvili transparent na kojem je pisalo “Ko ne trubi taj je Vesić”, što su građani podržali trubeći iz svojih automobila dok su prolazili auto-putem, akcija je nastavljena i u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, a trubila je i Hitna pomoć.

Nije tajna da je javnost ogorčena na večitog zamenika zbog njegovih konstantnih primera „rekonstrukcije rekonstruisanog“, ali i opsesije da Beogradu ostavi lični pečat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar