Foto: Promo

Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom "Čuti i  razumeti " ove godine se uprkos pandemiji organizuje po deveti put, a umesto zajedničkog druženja organizovan je likovni konkurs.

Ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom, glavni organizator Audiovox odlučio je da se manifestacija održi u okviru škola dece sa oštećenim sluhom, bez tradicionalnog zajedničkog izleta i okupljanja dece na jednom mestu.

Umesto toga organizovan je nagradni likovni konkurs za decu na temu „Moji slušni aparati i ja“ kojim je obeležena akcija „Čuti i razumeti“.

Žiri u kome su zajedno stručnjaci iz oblasti oštećenja sluha kod dece i likovni umetnici će početkom oktobra izabrati tri najbolja dečija rada za koje je organizator obezbedio vredne nagrade.

Pošto nema zajedničkog druženja  video pozdrav deci učesnicima poslale su članice grupe Frajle.

Ovu akciju je u septembru 2012. godine pokrenula organizacija Audiovox povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra, a prethodnih 8 godina akcija je osim u Beogradu održana i u Jagodini, Nišu i prošle godine u Kragujevcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar