"Pod jedan, Starica se ne ruši. Pod dva, sanacija Starice mora da se uradi. Ako ste Vi neko ko smatra da ima tu moć da zaustavi rudarstvo, no problem, donesite zakone, pobedite na izborima i zaustavite rudarstvo", rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović narodnom poslaniku i aktivisti Aleksandru Jovanoviću Ćuti u Majdanpeku.

Mihajlović je u razgovoru sa radnicima i aktivistima rekla da su činjenice i mišljenje stručnjaka jedini argumenti za razgovor, a da radovi na Starici nisu ničiji hir, već da iza njih stoje i struka i nalazi inspekcije.

„Vi ste ekspert za energetiku. Pa kako to Srbija ostade bez uglja? Vi mrtvi ‘ladni izlazite na televiziju bez trunke blama. Govorite kako je uvek neko drugi kriv, nikad Zorana nije kriva. Vi da imate trunku dostojanstva, samo biste dali ostavku“, poručio je Ćuta ministarki.

Inače, Mihajlović i Jovanović juče su bili u Majdanpeku, a neposredno pre susreta, Mihajlović je pozvla građane i ekološke aktiviste koji žele da se uvere u opravdanost radova na planini Starica da dođu na to mesto kako bi od stručnjaka čuli „činjenice“, pa da odluče da li će verovati struci ili Ćuti. Ipak, do vrha planine Starica nisu stigli zbog magle.

BONUS VIDEO Zorana Mihajlović u Majdanpeku: Hoće li je posetiti kamp aktivista na Starici?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar