Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu zahteva momentalnu smenu direktora JKP „Gradske pijace“ Bojana Bajagića, zbog urušavanja objekta u sklopu TC Novi Beograd, koji spada u nadležnost ovog javnog komunalnog preduzeća.

Podsećamo da TC Novi Beograd spada u zelene pijace prve zone, a da je JKP „Gradske pijace“ nadležno za održavanje pijaca i objekata u sklopu pijaca, kao i za rekonstrukciju objekata i prostora u sklopu pijaca.

CLS je odavno ukazivao na javšluk u ovom javno komunalnom preduzeću, u kome je u ovogodišnjem budžetu povećan trošak čuvanja imovine za 36 miliona, a da nije povećan broj čuvanih objekata, kao i to što je trošak reklame i propagande uvećan čak tri puta.

„Očigledno je da partokratija u javnim komunalnim preduzećima dolazi na naplatu, jer se direktor Bojan Bajagić više bavi kao stranački poverenik odborima vladajuće partije u Nišu i Pirotu, nego „Gradskim pijacama“. Zato se CLS zalaže za departizaciju gradske uprave i uvođenje profesionalnog menadžmenta u javna komunalna preduzeća“, ističe direktor organizacije Nikola Jovanović.

BONUS VIDEO: Obrušio se plafon pijace u „Merkatoru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar