Grafika koronavirus
Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5.461 pozitivnih slučajeva koronavirusa, a umrlo je 27 osoba.

Testirane su 19.843 osobe, a na respiratorima su 132 pacijenta.

Podsetimo, juče je u Srbiji registrovano još 6.089 zaraženih građana, a 25 osoba je umrlo.

Pročitajte još:

Podsetimo, zbog porasta broja novozaraženih, 7. i 8. razredi osnovnih škola na teritoriji 40 lokalnih samouprava prelaze na drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno na kombinovanu nastavu, a srednje škole prelaze na onlajn časove, saopštilo je juče Ministarstvo prosvete na svom sajtu.

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke vezane to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od 13. septembra. Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model.

Reč je o sledećim opštinama: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je jutros, prilikom gostovanja na TV Prva, da će teme današnje sednice biti škole, ali i o kovid propusnice.

BONUS video: Kovid ambulanta u Zemunu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar