Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Četiri spremačice u vrtiću "Zvončica" na Zvezdari pozitivne su na virus korona, saopšteno je danas iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

„Po dobijanju pozitivnih rezultata, Predškolska ustanova „Zvezdara” se odmah obratila Gradskom zavodu za javno zdravlje za dalja uputstva i potvrđeno je da je potrebno dezinfikovati sve prostorije vrtića, a da zaraženi i njihovi kontakti budu u izolaciji 14 dana, bez obzira na rezultat testa“ navodi se u saopštenju ovog sekretarijata.

Kako ističe Beoinfo, to je i učinjeno – vrtić je kompletno dezinfikovan i bezbedan, svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ne dolaze na posao, a nadležni prate situaciju.

„Zaposlene koje su pozitivne na virus nisu bile u direktnom kontaktu sa decom, tokom boravka na poslu svuda su koristile zaštitnu masku i rukavice, osim u prostoriji koju spremačice koriste za pauzu, a bile su i u privatnom kontaktu van posla. Svi zaraženi imaju blage simptome bolesti i na kućnom su lečenju“, navodi se u saopštenju..

U svim vrtićima u Beogradu, koji su nakon skoro dvomesečne pauze zbog epidemije virusa korona otvoreni 11. maja, na snazi su mere opreza koje su propisali epidemiolozi. Mere uključuju i trijažu dece i zaposlenih na ulazu u vrtiće, kako bi se sprečilo širenje virusa, budući da epidemija još nije završena.

Od otvaranja, u vrtiću „Zvončica” boravi od 130 do 150 dece, od ukupno upisanih oko 400.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar