Nina Vujošević Foto: printscreen PinkTV

Predsednik komisije koja je utvrdila da nije bilo propusta u lečenju čuvenog hirurga Miodraga Lazića u Kliničkom centru Niš je lekar protiv koga je podneta prijava za nesavesno lečenje, kaže Lazićeva ćerka Nina Vujošević za Južne vesti.

„To znači da je on odlučivao o svojim propustima“, pojašnjava Nina Vujošević za Južne vesti i napominje da je to udarac i ruganje porodici, zakonu i zdravom razumu. Ministarstvo zdravlja je u izveštaju koji joj je dostavljen najavilo spoljni nadzor po njenoj prijavi i porodica se, kaže, jedino u to sada uzda.

Ćerka čuvenog hirurga dr Miodraga Lazića, koji je pre dva i po meseca preminuo od korone, podnela je prijavu Ministarstvu zdravlja u kojoj ukazuje na niz nepravilnosti, propusta i grešaka u njegovom lečenju. Zahtevala je da se sankcionišu lekari Kliničkog centra Niš koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca, ali je Ministarstvo ubrzo saopštilo da nije bilo propusta.

Ipak, za porodicu hirurga ova priča nije završena.

Kako navodi u pismu koje je dostavila Južnim vestima, Nina Vujošević napominje da nije prijavila KC Niš u kome je i sama zaposlena, već lekare koji su lečili njenog oca, a čija imena je i navela u prijavi.

Vujoševićeva je danas dobila izveštaj zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, u kome između ostalog piše da je utvrđeno da nije bilo propusta u lečenju, ali objašnjava da u njemu piše i da je isti lekar koga je prijavila i utvrdio da nije bilo propusta.

„Tako da je dotični kao predsednik komisije odlučivao o eventualnim propustima za koje bi bio odgovoran, što je šokantno, apsurdno, i u najmanju ruku skandalozno. Ovo je samo još jedan udarac i ruganje porodici, zakonu ali i zdravom razumu, kao i razlog za pisanje ovog saopštenja“ ističe Nina Vujošević.

Takođe, ona navodi da u tom izveštaju piše da će Ministarstvo zdravlja pokrenuti i spoljni nadzor po njenoj prijavi, „u čiju se pravičnost porodica jedino uzda, jer verujemo da pojedinci ne mogu biti iznad sistema, jer se nadamo da je Republika Srbija zemlja koja se temelji na zakonu i pravdi“.

Ona  takođe kaže da je ova prijava za nesavesno lečenje na nepoznat način dospela u medije, da je to bilo protiv njene volje i znanja, kao i da joj je žao što je njeno i ime njenog oca i osvanulo u medijima baš na dan kada je hirurg Lazić posthumno odlikovan od strane Eparhije niške i SPC.

„Želim da istaknem i to da razlog podnošenja moje prijave nije materijalna dobit, bes, ljutnja, već samo želja za istinom, pravdom i pre svega duševnim mirom moje porodice, kao što bi moj otac želeo. Kao mladi lekar, zaposlen u KC Niš, na početku svoje karijere, svesna sam ozbiljnosti situacije i posledica koje ona može da izazove, ali kako što jedan dostojanstveni i hrabri čovek reče: ‘Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikada ne bih oprostio'“ – zaključuje Nina Vujošević.

U pismu, uz napomenu da je potpuno politički neostrašćena osoba, zahvaljuje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za lični doprinos, podršku i angažovanje u lečenju njenog oca, za koje kaže da će ostati nemerljivi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare