Foto: Google.maps, Privatna arhiva, Shutterstock

Od petka, oko četiri časa ujutru, stanari nekoliko ulica na Paliluli i Starom gradu, puna tri dana žive bez vode. U centru grada postavljene su cistrerne sa vodom - koje su prazne, a iz nadležnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" odgovor je svakog dana isti: "Imaćete vodu do večeras".

Građani koji žive u Budimskoj, Šajkaškoj, Vojvode Dobrnjca, Cvijićevoj, Jovana Avakumovića, delu Bulevara despota Stefana i okolnih, i danas su zatekli suve česme u svojim domovima.

Kako javljaju čitaoci portala Nova.rs, vode nema od petka, a iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ više puta su menjali vreme do kada bi građani trebalo da dobiju vodu.

„Voda je nestala tokom noći, petak na subotu. Tada su rekli da je kvar na uglu Cvijićeve i despota Stefana i da ćemo vodu dobiti do 15 časova. Nije se desilo. Od tada pa do danas, a to znači da ulazimo praktično u četvrti dan bez vode, u 21. veku, u centru prestonice“, kaže za Nova.rs Miljana Savić, Beograđanka koja živi u ovom kraju.

Kako dodaje, iz „Vodovoda“ je nekoliko puta dobijala različite informacije o tome kada će ponovo imati vodu.

PROČITAJTE JOŠ

„U ‘Vodovodu’ su nam više puta obećavali kako će voda doću i 10, pa u 15 sati, pa do 22 časa…Pa onda ide novi krug od sledećeg dana, istom dinamikom – dobićete do 15, pa do 22, pa do ponoći. Danima nam govore da majstori traže kvar, pa onda kažu našli su ga, pa se ispostavi da nisu. Čini mi se da oni zapravo nemaju pojma gde je kvar“, priča nam ogorčena Beograđanka.

Čitaoci iz ovog dela grada takođe kažu da, iako je u petak ujutru obezbeđena cisterna sa vodom – ona je već uveče, istog dana, bila prazna.

Kako su redakciji portala Nova.rs rekli iz „Vodovoda“, postoje dva kvara – u Budimskoj i Šajkaškoj ulici, a ekipe su na terenu, te bi trebalo da stanari ovih ulica ponovo dobiju vodu danas u 22 časa.

BONUS VIDEO Novi stari problem u Mirijevu: Iz beogradskih kanalizacija se ponovo izlivaju fekalije – ima li rešenja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar