Meštani Koteža danima ostaju bez vode i to nekoliko sati dnevno iako su primili informaciju da će voda nestati u mestima Krnjača, Kotež, Ovča i Borča zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži isključivo na jedan dan.

Na terenu je jasno da ima više problema, od same postavke cevi do toga da je pukla, problem je takođe zato što građani već mesec dana ostaju bez vode i nije im najavljeno kada će bez nje ostati.

Žiteljka ovog dela Beograd i ekološka aktivistkinja Danijela Nestorović tvrdi da se zapravo radi o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Kotež i to je neki plan koji postoji od 2021. godine.

Danijela Nestorović
Danijela Nestorović

– Pronašli smo tu informaciju da je JP „Vodovod i kanalizacija“ zaključilo ugovor sa podizvođačem radova „Portal nova inžinjering“, privatnom firmom koja izvodi radove na rekonstrukciji. Od recimo kraja avgusta počinju problemi sa nestašicom vode na svakih sedam dana. Da li će biti najavljeni ili ne to nikad ne znamo a evo juče i preključe se desilo da su se građani probudili ujutru a nedelja je i svi su kući, bez vode. A šta se desilo? Cev koja je sanirana pre nedelju dana je ponovo pukla – kaže Nestorović i dodaje da su radnici JP „Vodovod i kanalizacija“ izašli na lice mesta ali nisu znali šta treba da rade.

– Tek negde u popodnevnim satima su pozvali tu privatnu firmu, podizvođača radova koja je sanirala problem ali je voda ostala izlivena duž cele ulice, svuda je blato i sigurno je i izvesno da ćemo ponovo ostati bez vode jer ne postoje precizne i tačne mape u katastru vodova vodovodnih i kanalizacionih cevi, pa smo takve probleme imali i prethodnih godina o čemu se pričalo u medijima. Prilikom iskopavanja gasovoda dolazi često do bušenja vodovodnih cevi, jer kažem vam u katastru vodova nisu ucrtali uopšte dobru mrežu vodovodnih instalacija – kaže Nestorović.

Meštani Koteža kontaktiraju vodovod na dnevnom nivou i od njih dobijaju različite informacije.

– Poslednja informacija je da se eto desio problem i da su oni poslali radnike u nabavku materijala, tako je rečeno građanima. Radnici su u toku noći, kada je došlo do pucanja cevi, izašli na lice mesta, stajali pored rupe i nemo posmatrali šta se dešava. Voda je nastavila da curi narednih osam sati dok ponovo nisu izašli na teren i konstatovali šta treba od materijala pa tek onda krenuli u nabavku. Građani su dobijali oprečne informacije, te dobićete uskoro vodu, te dobićete do 10 uveče, tako da niste mogli ni da planirate taj dan, juče smo dobili vodu tek negde u kasnim popodnevnim satima – kaže Netorović.

A kako meštani Koteža preživaljavaju kada im i najave da vode neće biti saznajte u prilogu jutarnjeg programa „Probudi se“ u vrhu ove vesti.

BONUS VIDEO: Da li je sve spremno za popis stanovništva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)