Foto:Privatna arhiva/Shutterstock

Stanari jednog od novih solitera u elitnom kondominijumu Voždove kapije, useljenom u maju 2022, već nekoliko dana su bez vode, javljaju čitaoci portala Nova.rs. Kako navode, prvi problem je nastao u petak, na gradilištu pored, a stanari ove zgrade su nestanak vode počeli da prijavljuju u subotu rano ujutru, zbog čega pretpostavljaju da je do nestanka vode u njihovim domovima došlo u noći između petka i subote.

„Deo zgrade ima jako slab pritisak, dok je deo zgrade u potpunosti bez vode. Svaki čas novi stanari prijavljuju nestanak, što znači da se problem produbljuje, a u zgradi imamo male dece, između ostalog i jednomesečnu bebu“, navodi se u mejlu koji je naša redakcija dobila u nedelju.

Kako dodaju, stanari su odmah alarmirali firmu za održavanje naselja Atrijum, profesionalnu upravnicu i investitora „Novi dom red“. Navode da ovo nije prvi put da se obraćaju investitoru, s obzirom na to da su stanari na curenje cevi ukazivali još u junu mesecu.

Pročitajte još:

„Korektno nam pomaže firma Atrijum koja je jedina angažovana, Beogradski vodovod je izlazio na teren i navodno utvrdio da nije nadležan“, navode čitaoci dodajući da se investitor tokom vikenda nije oglašavao, a da upravnica tvrdi da je problem do Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Danas smo kontaktirali jednu od stanarki koja se redakciji Nova.rs obratila mejlom, a koja nam je rekla da vode još uvek nema, a da je ekipa Beogradskog vodovoda i kanalizacije izlazila na teren.

„Uspeli smo da dovedemo Beogradski vodovod i kanalizaciju, samo što se nisu potukli sa investitorima oko toga čija je nadležnost. Investitor će da pozove podizvođača i trebalo bi za sat-dva da krenu sa kopanjem“, rekla nam je stanarka ovog naselja koja je želela da ostane anonimna.

Kako je istakla, kvar je po svoj prilici nastao na „ničijoj zemlji“, jer ni investitor ni BVK ne priznaju krivicu niti odgovornost od petka.

„I dok se oni svađaju, stanari kupuju vodu i greju je na šporetima. U zgradi ima nekoliko trudnica, i beba od po mesec dana. Male dece takođe ima puno. Kvadrat stana u ovom naselju u novogradnji trenutno košta oko 3.200 evra, dok se tzv. drugi prometi gotovih stanova oglašavaju za 3.700 evra po kvadratu. I dok stanari koji su skupo platili svoje stanove žele luksuzan dom i kompleks, kad god se pojavi problem, do investitora ne mogu da dopru. A problema je mnogo. Mnogo toga ne funkcioniše u njihovom naselju, krivicom investitora, a garantni rokovi ističu. Stanare nema ko da zaštiti, pa se snalaze sami kako znaju i umeju“, navela je naša sagovornica.

Nova.rs kontaktirala je i sam kondominijum Voždove kapije, odakle nam je rečeno da su nekoliko dana u razgovorima sa Beogradskim vodovodom i kanalizacijom.

„Oni kažu da nije njihova nadležnost zato što zgrada nije dobila upotrebnu dozvolu. To nema nikakve logike jer mnogo zgrada bude useljeno pod tehničkom prijavom, jer procedure idu sporo. Nije ništa čudno da sada kada se ovoliko gradi zgrade nemaju upotrebnu dozvolu“, rekli su nam iz Voždovih kapija.

Mejlom smo kontaktirali i Beogradski vodovod i kanalizaciju, ali do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

BONUS VIDEO U 21. veku bez vodovodne mreže: 5000 ljudi u Ritopeku i dalje nema vodu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar