Foto: Čitateljka N1

Nakon što je Stranka slobode i pravde saopštila da su Železnice Srbije na četiri deonice brze pruge Beograd - Novi Sad, zbog „loše geometrije koloseka“, naložile mašinovođama da brzinu voza sa 200km/h spuste na 160km/h, redakciji N1 javila se čitateljka koja je "Sokolom" danas putovala 50 minuta, umesto 32 koliko je predviđeno redom vožnje.

Čitateljka portala N1 čije je ime poznato redakciji, rekla nam je da je danas u Novi Sad trebalo da putuje vozom koji je po redu vožnje iz stanice „Beograd centar“ trebalo da krene tačno u podne.

„Voz u koji sam ušla krenuo je u 11.55. Ja sam kao ušla u voz koji kreće u 12 i još se čudim što kreće ranije. Putovali smo 50 minuta, umesto 32. Kad to ide voz koji je trebalo da krene u 11!? Tek kad sam izašla sam videla“, izjavila je ona.

Istakla je i kako je u vozu bila velika gužva, jer su bili spojeni polasci koji po redu vožnje u 11 i 12 saobraćaju iz Beograda do Novog Sada.

SSP je ranije danas saopštila da su Železnice Srbije 10. januara, na četiri deonice brze pruge Beograd – Novi Sad, u ukupnoj dužini od šest kilometara, zbog kako su navele „loše geometrije koloseka“, naložile mašinovođama da brzinu voza sa 200km/h spuste na 160km/h.

Foto: SSP

Kako piše u dopisu Železnica, u koji je SSP imao uvid, lagane vožnje naložene na delovima pruge između Stare Pazove i Inđije, kao i na delu od Beške do Karlovačkih Vinograda.

Do ovakve odluke je došlo jer su mašinovođe prijavile lupanje i podrhtavanje garnitura na pomenutim deonicama uz napomenu da je saobraćaj po projektovanim brzinama nebezbedan, ističe se u saopštenju SSP-a.

„Srbija Voz“: Moguća kašnjenja i otkazani polasci

“Srbija Voz“ je na svom sajtu saopštio da je došlo do smetnje na infrastrukturnim kapacitetima na delu pruge Sremski Кarlovci-Petrovaradin, koja za može imati za posledicu zakašnjenja vozova na relaciji Beograd Centar – Novi Sad.

U toku dana je saopšteno i da voz koji danas polazi iz Novog Sada za Beograd Centar u 13 časova i iz Beograd Centra za Novi Sad u 14 časova „izuzetno neće saobraćati zbog tehničkih razloga“.

BONUS VIDEO: Brzi voz „Soko“ u gnezdu plagijata?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar