Protest pijačnih prodavaca Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Novi protest pijačnih prodavaca nezadovoljnim merom obavezne fiskalizacije, zakazan je za 13. april, a planirano je da okupljanje počne ispred tržnog centra Ušće, da bi se potom preko Brankovog mosta nastavilo do Predsedništva i RTS-a, a kao poslednja lokacija planirana je – Slavija.

Srđan Praštalo, predsednik jednog od sindikata pijačnih prodavaca za Nova.rs kaže da su prinuđeni na ovakve poteze.

Obećali su, a niko nam se nije javio, potpuno nas ignorišu. Ako sve bude po planu, protest je u sredu, 13.04.“, rekao je Praštalo.

Pijačni prodavci su prethodno održali još jedan protest ispred Predsedništva.

PROČITAJTE JOŠ

„Naši očevi su ovu zemlju napravali za nas, a za multinacionalne kompanije. Ovaj narod treba da živi i posle izbora. Živimo u najgorim uslovima, prodajemo po kiši i snegu. Trenutak u kom imamo rat i kad nemački ministar savetuje svoje građane da jedu manje mesa, a mi donosimo zakon o fiskalizaciju. Ne idemo odavde dok nam se neko ne obrati“, poručili su tada.

Podsetimo, u skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koji stupa na snagu 1. januara 2022. godine, prodavci na pijacama moraće da imaju fiskalne kase. Prelazni rok je od 1. novembra do 30. aprila, što znači da će počev od 1. maja 2022. godine svi morati da izdaju fiskalne račune.

BONUS VIDEO: Pijačni prodavci obustavljaju rad Zašto advokati mogu, a oni ne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar