Foto: NOVA S

O tome koliko je zaista duboka ekonomska kriza uzrokovana koronavirusom, da li su mere koje je preduzela država dale neke rezultate i da li taj najveći BDP nešto znači građanima Srbije, ima li nas u planu ekonomskog oporavka Evrope, u emisji "Među nama" govorila je Urednica portala Nova ekonomija.

Na pitanje da li je mera davanja sto evra građanima dala neke efekte, Stepanović odgovara da se njen stav po tom pitanju nije promenio.

„Ovih sto evra građanima Srbije su bačene pare. To je bilo samo isključivo radi izbora i niko me neće ubediti da je potrebno da se to uradi“, rekla je ona.

Objasnila je da su svi ekonomisti bili protiv toga, ali da je predsednik Aleksandar Vučić to ipak uradio.

„Mi taj novac nismo imali, mi smo ga pozajmili po jako skupim kamatama, jer je naše zaduženje od decebra prošle godine do maja ove godine drastično skočilo“, objašnjava i dodaje:

„To znači da je rizik zemlje jako povećan, da je poverenje investitora jako malo i mi ćemo velike kamate na to plaćati.“

Po njenim rečima nije tačno da Srbija ima novca i kaže da se već zadužila, dok bi, kako predviđa, do kraja godine trebalo da se zaduži još 7 milijardi evra.

Kako kaže gubitak radnih mesta će se provo dogoditi onima koji nemaju stalne ugovore.

„Gubitak će prvo osetiti privatni sektor. Privatnik ne može da drži radnike ako mu ne ostvaruju profit“, rekla je ona.

Naglasila je da je sigurna kako nas čeka teška jesen za koju bi svi trebalo da se pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar