„Bestidni medijski spin SNS i Kurira o šumi u Košutnjaku“

Društvo 04. sep. 202012:48
Podeli:
Foto:Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je "zgrožena bestidnim medijskim spinom Kurira i Srpske napredne stranke koji su, nakon odlučne reakcije javnosti da se zaštiti Košutnjak, pokušali sebi da pripišu zasluge za stopiranje gradnje u ovoj urbanoj šumi".

„Iako na sve strane možemo čuti da se vlast pere od investitora i obećava da neće biti seče, sa druge strane aktivnosti na donošenju plana kojim se omogućava gradnja na području Košutnjaka se nastavljaju“, saopštili su iz inicijative.

Oni navode da „borba nije gotova dok se urbanistički plan i formalno ne odbaci“, te da „ljudima iz gradske vlasti koji su u prošlosti lagali javnost nebrojeno puta“, ne veruju „ni jednu reč“.

„Medijske objave u kojima obećavaju da seče neće biti, proglašavaju sebe zaštitnicima prirode, a sa druge strane nastavljaju sa planiranim aktivnostima na donošenju plana, smatramo manipulacijom i pokušajem obmane građana“, navode iz Inicijative.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Svedoci smo brojnih malverzacija kojom sapliću odbranu Košutnjaka, na čelu sa provladinim glasilom Kurirom. Prvo su pokušali da umanje značaj seče skoro 30 hektara šume, a zatim da javnost obmanu kako se seča uopšte ne odnosi na Košutnjak, nego na nekakve lokacije odmah pored. Kako ne bi dozvolili da njihov poraz bude vidljiv, kriminalna vlast i njihova propagandna mašina Kurir, pokušavaju da prikažu sebe i kao zaštitnika šume. Kriminalna vlast je prema pisanju ovog tabloida uspela da zaštiti Košutnjak od samih sebe“, kažu iz Ne davimo Beograd.

Podsećaju i da je peticiju za odbranu Košutnjaka potpisalo 76 hiljada građana onlajn i još nekoliko hiljada na štandovima, među kojima su Dragoljub Bakić, Gorica Popović, Žika Milenković, Sajsi MC, Filip Vukša, Radmila Tomović, Rambo Amadeus, Minja Bogavac, Dušan Čavić, Marčelo, Rodoljub Šabić, Bvana, Dobrosav Bob Živković, Vojkan Arsić, Mjehur, Dragan Todorović Todor, Vladimir Đurđević, Skreč majstor Ljuban…

Komentari

Vaš komentar