Podeli
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je od JKP Zelenilo i Srbija šuma da se izjasne da li su otpočeli radove, i ako jesu koje, na području Košutnjaka i Avala filma, napominjući da je ovih dana na Košutnjaku, u delu na kome je predviđena seča skoro 30 hektara šume, postavljena crvena traka oko velikog broja stabala i zelenila.

Inicijativa Ne davimo Beograd pokušala je od nadležnih bezuspešno da sazna o čemu se radi i da li su u ovom delu planirani neki radovi i pre nego što se donese Plan detaljne regulacije za područje Avala filma prema kome je najavljena gradnja zgrada umesto šume.

Pri izlasku na teren zatekli smo ekipu geometara koji postavljaju trake koji su nam rekli da JKP Zelenilo vrši valorizaciju šume, navodi se u saopštenju.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, ovu informaciju nisu uspeli da potvrdimo ni u JKP Zelenilo, ali ni u Srbija šumama ili Elektroprivredi Srbije koje su takođe zvali za proveru.

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorava državne organe, javne institucije, investitore i sve zainteresovane strane da se ne igraju sa ovim prirodnim dobrom i da odmah odustanu od svih zakulisnih radnji i malverzacija sa Košutnjakom.

Podseća se da su građani jasno rekli da se ova gradska šuma mora sačuvati i da su Inicijativu za odbranu Košutnjaka potpisalo je preko 75 hiljada građana i građanki, a taj broj raste iz dana u dan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar