Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je plan seče šume u Košutnjaku izradio Urbanistički zavod Beograda, po nalogu gradskog urbaniste Marka Stojčića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

„Posle reakcija građana i naloga (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, sada Stojčić priča suprotnu priču i licemerno prebacuje odgovornost na druge“, kazao je Jovanović.

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je 30. jula da seče šume u Košutnjaku neće biti i pozvao građane da „ne nasedaju na jeftine političke trikove“, obrazlažući da se plan izgradnje koji bi zahvatio šumu nalazi u fazi ranog javnog uvida, što znači, kako je dodao, da iza tog dokumenta ne stoji grad, već investitor i da nije konačan.

Jovanović je rekao da to nije „prvi atak“ Stojčića na Koštunjak i naveo da je njegova firma izradila projekat za sportsku dvoranu zbog koje je prošle godine posečeno 60 stabala u toj šumi.

„Sadašnja gradska vlast je već odavno poznata kao vlast koja zarad interesa investitora uništava drveće u Beogradu. Pozivanje na seču platana u Bulevaru Kralja Aleksandra je besmisleno, jer je isto urađeno na osnovu dve studije Šumarskog fakulteta u kojima je jasno pisalo da se drveće zbog opasnosti za građane mora iseći“, dodao je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare