Beogradske gimnazije: Neprimeren dopis ministarstva

Društvo 29. maj. 202009:39
Podeli:
Foto:EPA-EFE/MICHAEL DODGE T

Ministarstvo prosvete bi trebalo da svim nastavnicima obezbedi jednake uslove za izvođenje nastave na daljinu, ukoliko je ona deo strategije borbe protiv korona virusa na jesen ili deo strategije za unapređenje obrazovanja u Srbiji, saopštio je danas Forum beogradskih gimnazija.

Forum smatra da je dopis koji je Ministarstvo uputilo školama neprimeren i da predstavlja stigmatizaciju prosvetnih radnika.

Naime, ovim dopisom je od direktora škola zahtevano da se identifikuju nastavnici koji nemaju tehničkih mogućnosti, samim tim ni materijalnih, za držanje nastave od kuće, o čemu u najkraćem roku moraju da obaveste nadležno Ministarstvo.

Forum u saopštenju podseća Ministarstvo prosvete na „obavezu poslodavca da svim zaposlenima obezbedi optimalne uslove za rad“.

„Kako nastavnici u proteklim mesecima nisu dobili podršku za kupovinu uređaja i plaćen internet, što je, kako smatramo, Ministarstvo, zajedno sa školama bilo u obavezi da učini, možemo zaključiti da ni škole ni Ministarstvo nisu obezedili uslove za nesmetano organizovanje nastave na daljinu“, naglašeno je u saopštenju.

Ministarstvo, u saradnji sa direktorima škola i lokalnim samoupravama, treba da „obezbedi jednake i optimalne uslove za rad svih nastavnika, umesto što na ovaj način, pokušavajući da uštedi sredstva, stigmatizuje nastavnike
zadirući u njihov džep“, ističe u saopštenju Forum beogradskih gimnazija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar