Poplava u Beogradu
Poplava u Beogradu; Foto: Printscreen NovaS

Prizori poplavljenog Beograda na Tviteru su izazvali reakcije koje variraju od besa do humora. Beograđanin Predrag Stanojević nam je poslao svoj snimak napravljen u automobilu u kom je ostao zarobljen.

Koliko tačno traje beogradski problem sa kanalizacijom i šahtovima iz kojih i kada padne normalna kiša – izvoru gejziri? Evo XXI vek je, imamo Beograd na vodi, ali ne i rešenu kanalizaciju i zaštite od poplava. Osim činjenice da se klima promenila zbog globalnog otopljavanja, a da infrastruktura Beograda ne radi kako treba već dugo, ni ono što imamo se ne održava redovno, pa slike i snimci potopa od sinoć nikog ne čude, ali zabrinjavaju. Na kraju krajeva – poplave prave štetu.

Pročitajte još:

Beograđanin Predrag Stanojević nam je poslao svoj snimak napravljen na auto-putu gde se zatekao u toku nevremena. Inače, auto u kom je snimak napravljen – tek što je kupio.

„Krenuo sam Kumodraškom na Autokomandu, međutim okrenuo sam se i vratio ka Dušanovcu jer je bio potop. Došao sam do Ustaničke i krenuo u pravcu auto-puta, ali je ispod specijalnog suda bilo mnogo vode na putu, još nije bilo ni rasvete ulične, nismo mogli da procenimo kolika je voda, išli smo polako, a onda je auto ‘povukao’ vodu i stao. Ne samo moj, bilo je tu više automobila. Čekao sam policiju da dođe da napravi uviđaj zbog kaska, a posle tri sata je stigao slap koji je odneo auto. Prvih sat nismo mogli da izađemo iz kola, voda je bila preko vrata“, rekao je za naš portal Stanojević.

Njegov slučaj je jedan od brojnih koje smo imali prilike da vidimo i na društvenim mrežama. Na Tviteru smo sinoć videli haos koji je zavladao zbog jakog nevremena i zastrašujuće prizore sa Autokomande, a Južnog Bulevara, iz podzemnih prolaza.

Ugao Ustaničke i Južnog bulevara

Gradski prevoz – linija 48

Beogradski slapovi

Slavija na vodi

Plovi lađa

Rakovica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar