Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

"U Beoradu će biti organizovani termini za vakcinaciju zaposlenih u ugostiteljskom sektoru, ali i onih koji rade u frizerskim i kozmetičkim salonima, kao i u pekarama" najavila je Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Vakcinacija zaposlenih u ugostiteljstvu i pojedinim uslužnim delatnostima organizuje se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, prenosi Beoinfo.

„Ponudili smo im mogućnost posebnih termina na Beogradskom sajmu u toku sledeće nedelje. Prijavljuje se Privrednoj komori Srbije, sektoru za turizam i ugostiteljstvo, a može se pisati na imejl: [email protected] i [email protected]. Potrebno je prijaviti broj radnika koji žele da se vakcinišu i kojim tipom vakcine, a shodno našoj komunikaciji sa Beogradskim sajmom i Ministarstvom zdravlja te vakcine će biti obezbeđene“, rekla je Stanisavljevićeva.

Prema njenim rečima, mogućnost da se vakcinišu, ukoliko to žele, u narednom periodu imaće dostavljači hrane i oni koji rade u trafikama.

Plan je da se prioritetne grupe, između ostalog, prošire i na ugostitelje, hotelijere, frizere i kozmetičare.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

„Ljudi koji rade kao dostavljači hrane i radnici na trafici su sledeći na listi prioriteta za vakcinaciju. Potrebno je da se prijave na portalu eUprave. Tako što će se obratiti Privrednoj komori Srbije i neophodno je označiti odeljak gde su naznačeni ugostitelji i hotelijeri. Na ovaj način će dobiti termin za vakcinaciju. U ponedeljak ćemo napraviti presek, kada ćemo videti koliko osoba se prijavilo za imunizaciju i u skladu sa tim ćemo organizovati kolektivnu vakcinaciju“, istakla je Stanisavljevićeva.

Dodaje da je do sada vakcinisano 38,2 odsto ukupne populacije Beograda, što znači da je prvu dozu primilo 536.000 stanovnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar