Foto: Shutterstock

Gradska sekretarka Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević najavila je od 1. januara 2021. godine uvećan iznos novčanog davanja za nezaposlene porodilje koji će ubuduće iznositi 30.000 dinara.

Gradska sekretarka je podsetila da je do sada Grad Beograd za nezaposlene porodilje za svako dete rođeno u jednom porođaju izdvajao po 25.000 dinara.

„Kontinuirano sprovodimo odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja, kao i podrške roditeljima i porodiljama. Budžet za 2021. godinu koji se odnosi na finansijsku pomoć porodiljama je uvećan za skoro 10 odsto i iznosi 468.125.000 dinara“, istakla je Stanisavljevićeva.

Povezane vesti:

Ona je podsetila da nezaposlene porodilje sve zahteve za novčana davanja mogu da podnesu još dok su u porodilištu.

„Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvećujemo porodiljama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim licima. Na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju“, navela je resorna sekretarka.

Ona je istakla da je Grad Beograd finansijski stabilizovan.

„Želim da istaknem da se sva prava koja naši građani ostvaruju isplaćuju bez dana kašnjenja, i da nema kašnjenja u isplatama novčanog davanja porodiljama“, zaključila je Stanisavljević.

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda saopštili su da porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno novčano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara kao i pravo na jednokratno novčano davanje nezaposlenim porodiljima u iznosu od 25.000 dinara, a od danas 30.000 dinara.

Takođe, pravo na jednokratno novčano davanje imaju porodilje za prvorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za drugorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara i pravo na novčano davanje porodiljima za blizance u iznosu od 25.000 dinara po detetu, navodi se u saopštenju i ističe da jedno pravo porodilje ne isključuje drugo.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare