Daliborka Maksimović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Nakon pisanja portala Nova.rs i priloga na istoimenoj televiziji o problemu nezaposlenih porodilja iz Čačka koje tri, pa i više meseci nisu primile naknadu, ovim majkama je danas konačno uplaćen novac koji im po zakonu pripada.

One su nam iskazale veliku zahvalnost i dodale da nije bilo medija koji su ih podržali verovatno bi još čekale na svoja mala, ali za njih značajna primanja. Prema rečima Ljilje Mijatović, koja ima troje male dece, nezaposlenim majkama su danas uplaćena pripadajuća sredstva.

„Nije mi jasno zašto nadležni čekaju da neki problem mora da bude iznet u javnost da bi reagovali, odnosno radili svoj posao. Ja, a i ostale žene smo skoro sigurne da nije bilo vas, odgovornih i objektivnih novinara i dalje bismo i dalje čekale uplate“, ocenila je ona za Nova.rs.

Ljilja, a i ostale nezaposlene porodilje su neizmerno zahvalne svima koji su pomogli u rešavanju njihovih teškoća. Podsetimo, oko tridesetak nezaposlenih Čačanki od avgusta su čekale da im ovdašnji Centar za socijalni rad uplati mesečna primanja koja u proseku iznose od deset do dvanest hiljada dinara. Njih su nadležni „vrteli u krug“ prebacujući odgovornost sa jedne na drugu službu, da bi danas, konačno, dobile ono što im pripada.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare