Foto:Nova.rs

Gradnja Beograda na vodi nastavlja da zagađuje reku Savu. Najnoviji snimak, do kojeg je došao naš portal, pokazuje da se beton koji se koristi za izgradnju objekata u okviru Beograda na vodi, izliva direktno u reku, praveći joj time veliku štetu.

Na snimku se vidi kako majstori bezobzirno izlivaju beton u reku, ne mareći mnogo za svoju okolinu, te užurbano grade, ali ne obraćajući pažnju na reku kojom se Beograd ponosi.

Podsetimo, naš portal je već pisao o zagađenosti reke Save i to u neposrednoj blizini Beograda na vodi. Na snimku koji je okačio bivši Zaštitnik građana Saša Janković, vidi se kako prljavština, odnosno fekalije plutaju po površini reke Save.

„Beograd na vodi, fekalije u vodu. Ili je to voda kojom neko pere pare pa je tu izliva… Ne znam”, napisao je u svom tvitu bivši Zaštitnik građana Saša Janković.

Sam kompleks Beograda na vodi izazvao je brojne kontroverze među građanima glavnog grada, budući da se za projekat vezuje i rušenje u beogradskoj četvrdi Savamali, u Hercegovačkoj ulici, u noći između 24. i 25 aprila 2016. godine, kada su maskirani muškarci bespravno porušili privatne objekte u ovom delu glavnog grada.

Pet meseci nakon rušenja, kako piše KRIK, gradske vlasti dozvolile su preduzeću „Beograd na vodi“ da na mestu porušenih objekata izgradi parking. Istraga o tom slučaju do danas nije otvorena.

Od izgradnje projekta, Beograd na vodi pratile su brojne priče, poput prokišnjavanja luksuznih stanova, kada je jedan od stanara rekao za naš portal da je vodu skupljao celu noć i da su zgrade „fuš“.

Poslednja u nizu interesantnih priča nastala je prilikom otvaranja tržnog centra „Galerija“, kada je uočeno da je jedan od posetilaca i pacov. 

Fotografija pacova u tržnom centru izazvala je lavinu komentara, od kojih su neki bili prilično zanimljivi.

“To je pacov iz bivšeg režima ostao”, “Oteli mu teritoriju”, “Nestala sredstva za deratizaciju”, “Gde je pacov, tu je i narkoman”, “To je Đilas napisao”, samo su neki od komentara građana na društevenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare