Foto:Screenshot/Twitter/@sasajankovic

Na društvenim mrežama širi se fotografija na kojoj se vidi koliko je zagađena reka Sava u Beogradu. Da situacija bude još gora, prljavština koja pluta po vodi, nalazi se u neposrednoj blizini Beograda na vodi, koji je za aktuelnu vlast ponos, te deo grada koji predstavlja najlepši kutak za sve njegove stanovnike.

Na Tviter profilu bivšeg Zaštitnika građana Saša Jankovića, objavljen je snimak, na kojem se vidi do koje mere je zagađena reka Sava i to u neposrednoj blizini Beograda na vodi.

„Beograd na vodi, fekalije u vodu. Ili je to voda kojom neko pere pare pa je tu izliva… Ne znam“, napisao je u svom tvitu bivši Zaštitnik građana.

Na snimku se jasno vidi kako se mešaju voda reke Save i tamna tečnost, za koju se pretpostavlja da je izlivena fekalija, a sve to je pomešano sa plastikom koja pluta po površini vode.

„Nisam i ne nemaravam tuda da se setam. Čak, dok prolazim preko mosta, okrenem glavu na drugu stranu“, „Bila prosle godine i vise nikad, ubio me smrad“, „Luks naselje“, samo su neke od reakcija razočaranih građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare