Bela Palank, tabla, ulaz u grad
Bela Palank Foto: N1

U Opštini Bela Palanka danas je proglašena vanredna situacija zbog, kako je navedeno, problema sa vodosnabdevanjem. Naime, veliki deo opštine ostao je danas i potpuno bez vode sa česmi, a u prethodnih desetak dana ona nije ni bila za piće, već se upotrebljavala isključivo kao tehnička voda. Jutros je, međutim, kako nezvanično saznaje novinarka portala N1, došlo do kvara na vodovodnoj mreži, te je veći deo opštine ostao i bez tehničke vode.

Zbog obilnih padavina koje su pogodile opštinu 18. jula i zamućenja izvorišta “Vrelo“, voda iz gradskog vodovoda u Beloj Palanci nije ispravna za piće, pa se rešenjem sanitarnog inspektora ona koristi jedino kao tehnička voda.

Jutros je, međutim, kako nezvanično saznaje novinarka portala N1, došlo do kvara na vodovodnoj mreži, te je veći deo opštine ostao i bez tehničke vode.

Stanovništvo jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji, je zbog toga, kao i prethodnih dana, prinuđeno da vodu kupuje, toči iz nekoliko cisterni postavljenih u gradu, ili da je doprema sa prirodnog izvora „Banjica“.

Odluka o proglašenju vanredne situacije objavljena je na društvenim mrežama opštine.

Novinarka portala N1 tokom prepodneva nije mogla da stupi u kontakt s nadležnima u JP „Komnis“, jer se na dežurni telefon niko nije javljao.

Nezadovoljni građani kažu da strahuju da bi ova situacija mogla da potraje, a jedan od njih nezvanično navodi da je rečeno da će biti potrebno tri do pet dana da se reši problem sa nedostatkom čak i tehničke vode na slavinama. Jedan od meštana nezadovoljan je i time, što, kako kaže, pretpostavlja da će voda biti naplaćena po „normalnoj ceni“, iako je ona 10 dana u julu mesecu bila isključivo tehnička.

BONUS VIDEO: Problem sa vodom u Bujanovcu, a meštani kažu: Aleksandar Vučić prodaje maglu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar