Foto: Printscreen/YouTube/Televizija Šabac/TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

Frekvencija Radija Laguna 93.7 zvanično je ugašena večeras u 21.45 sati. Prodata je vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji će navodno pokrenuti omladinski program. Tim povodom, na društvenoj mreži Tviter oglasio se jedan od voditelja kultne emisije "Obavezno-Neobavezno" Smiljan Banjac, koji je reagovao na tvit ambasadora SAD u Srbiji, Entona Godfrija.

Naime, Banjac je na svom zvaničnom Tviter nalogu najpre napisao „da je bez ikakve najave, obaveštenja starog ili novog vlasnika o primopredaji, sramno, brzinsko ubijanje radija i njegova zamena plagijatom, završena u 21.45, kada je Radio Laguna i zvanično preminula“.

„Frekvencija 93.7 kod mene više ne postoji na tjuner skali“, napisao je Banjac.

On je zatim podelio i tvit ambasadora SAD u Srbiji ​Entonija Godfri​ja, koji je objavio video snimak sebe kako jede, i napisao:

„Od sveg posla, kojeg ima na pretek, umalo da zaboravim na fanove moje gurmanske diplomatije 🙂 prošla nedelja mi je još u svežem sećanju a sutra putujem u Šumadiju. Slušam predloge!“.

Banjac je uz pomenuti video Godfrija, koji se „davi u ćevapima“ napisao:

„Dok šenlučite i žderete, Vučićeve bitange gase poslednje slobodne i kulturne medije u Srbiji! Večeras je, u 21.45, ugašena Radio Laguna. I vi ste krivac i saučesnik u zločinu u kome je omogućeno Ž. Mitroviću da postane njen novi vlasnik. Stidite se!“

Podsetimo, autori emisije “Obavezno – Neobavezno” u ponedeljak su putem Tvitera obavestili javnost, da će čuveni beogradski Radio “Laguna” prodati svoju frekvenciju 93.7 vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji bi navodno trebalo da pokrene omladinski radio.

Jedan od autora emisije, Igor Brakus, potvrdio je tada za naš portal da je vlasnik Lagune u pregovorima za prodaju frekvencije Željku Mitroviću. U intervjuu za Nova.rs rekao je da Smiljan Banjac i on, „neće raditi za Željka Mitrovića u bilo kojoj varijanti“.

„Ja nisam upoznat sa ugovorima. Ne znam detalje. Realno, mi nismo prestali da radimo na Radio Laguni, nego ona neće više postojati. Na toj frekvenciji će ići neki radio Željka Mitrovića. On će kupiti pravo na korišćenje frekvencije i postaće direktor firme koja je do sada imala tu frekvenciju. Sve zaposlene preuzima on. Smiljan i ja zaista nećemo da radimo za Mitrovića u bilo kojoj varijanti. Ne poznajemo ga lično, ali sve što je do sada radio, kosi se sa našim moralnim načelima i normama. Ne želimo da budemo deo toga i zato smo se u startu ogradili“, rekao je Brakus za Nova.rs.

Vest da Radio Laguna odlazi u istoriju izazvala je razočarenje ogromnog dela javnosti, te su mnogi naveli „da je bilo lepo dok je trajalo“ i poželeli Brakusu i Banjcu da započnu nešto novo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare