Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Šuma koja se nalazi na prostoru koji koristi "Avala Studios", na kojoj će se graditi projekat "Avala filmski park" neće biti sečena, saopštili su danas iz ove kompanije povodom polemike u delu javnosti o navodnoj seči šume u Košutnjaku.

Kompanija je ukazala da se prostor kojim raspolaže prostire površini oko 40 hektara, od čega kvalitetna šuma pokriva sedam hektara.

„Ova šuma ostaće netaknuta, a nakon izgradnje staza, klupa i pratećih sadržaja svi Beograđani će moći da uživaju i u ovoj novoj oazi“, istakao je Peter Dajko, direktor „Avala Studios“.

Kazao je da će i sva ostala vredna stabla na prostoru biti evidentirana i sačuvana.

Takođe, ukazuje da prostor na kojem je „Avala Studios“ nije deo parka Košutnjak, koji je u javnoj upotrebi.

Povezane vesti:

„Usled decenijskog nemara, ovaj prostor, koji se prostire od ulice Kneza Višeslava nizbrdo ka Ceraku i Žarkovu je u izuzetno lošem stanju. Tu su već odavno izgrađeni objekti RTS, Kinoteke, Avala filma, vatrogasna stanica, čak i ilegalna betonska baza koja već dvadesetak godina zagađuje okolinu. Izgrađeni objekti su ili potpuno dotrajali ili su u lošem stanju, a većinu prostora pokrivaju divlje šiblje i korov“, ističe se u saopštenju.

Na ovom prostoru, prema rečima Dajka, je takođe već duže vreme evidentirano postojanje dve ogromne bare, leglo komaraca i potencijalne zaraze, a većinom prostora kreću se jedino čopori pasa lutalica.

„Avala Studios“ na ovom prostoru planira izgradnju modernih filmskih studija sa ciljem privlačenja velikih svetskih produkcija, rezidencijalnog naselja, osnovne škole, vrtića i sportskih objekata za javnu upotrebu.

U projekat arhitekte Stanislava Fiale „Avala Studios“ će investirati više od 600 miliona evra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare