naplatna rampa
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Proteklog vikenda, od 30. jula do 1. avgusta, zabeležen je naintenzivniji saobraćaj na srpskim autoputevima od početka letnje sezone, sopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Precizira se da je našim autoputevime u tom periodu prošlo ukupno 803.074 vozila, što je u odnosu na isti vikend prethodne godine povećanje 54,1 odsto, dok u odnosu na 2019. godinu ovo povećanje iznosi 9,4 posto.

„Pored najjačeg vikenda beležimo i rekorde na pojedinim čeonim naplatnim stanicama. Najveći protok vozila za dane vikenda ostvaren je na naplatnim stanicama: Beograd – 215.186 vozila i Stara Pazova – 131.250 vozila. Najveći protok vozila u jednom danu beležimo na sledećim naplatnim stanicama: 30. jula Beograd – 75.154 vozila i Preljina – 19.597 vozila, a 1. avgusta kroz stanicu Obrenovac prošlo je 26.999 vozila, što je najveći protok vozila od otvaranja ove naplatne stanice“, navode „Putevi Srbije“.

To preduzeće je pozvalo vozače da koriste elektronsku naplatu putarine, jer omogućava najbrži prolazak kroz naplatne stanice, bez zaustavlanja i bez kontakta, što značajno skraćuje vreme putovanja i predstavlja jeftiniji vid plaćanja putarine.

Bonus video – Gužve na delu auto-puta kroz Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar