Foto: kragujevac.rs

Najveći muzički festival u Šumadiji kragujevački "Arsenalfest", ove godine mogao bi da se održi u junu, ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole. Gradonačelnik Nikola Dašić, danas je uputio apel Kragujevčanima, a posebno mladim ljudima da se vakcinišu, kako bi se ubrzao proces imunizacije i stvorili neophodni uslovi za bezbedno održavanje festivala.

Da li će ove godine u kragujevačkom kompleksu Kneževog arsenala biti održan popularni muzički festival zavisiće od epidemiološke situacije, ali i od samih građana.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i Zoran Vulović direktor produkcijske kuće „Long Play“ koja je i zvanični organizator „Arsenalfesta“, na današnjem sastanku saglasili su se da je vakcinacija građana u što većem broju, jedan od presudnih faktora za sticanje imuniteta i stvaranje povoljne epidemiološke klime za održavanje festivala. Dašić je istakao da je „Arsenalfest“ za Kragujevčane „mnogo više od letnje muzičke manifestacije i apleovao na mlade da daju svoj ‘doprinos’ organizaciji festivala i vakcinišu se“.

Foto: kragujevac.rs

„Arsenal je postao kulturni brend grada Kragujevca, nešto po čemu nas drugi prepoznaju i zbog toga pozivam Kragujevčane da podelimo odgovornost i zajedničkim naporima doprinesemo da se Arsenal održi ove godine i ponovo donese dobru festivalsku atmosferu i radost druženja u naš grad“ rekao je Dašić.

Apelu gradonačelnika pridružio se i direktor produkcijske kuće „Long Play“ podsećajući da je zbog pandemije koronavirusa muzička industrija „stala sa radom“, te da sada ohrabruju podaci o smanjenju broja obolelih, koji ujedno prati porast vakcinisanih građana.

Foto: kragujevac.rs

„To nam daje nadu da ćemo ovog leta u Kragujevcu, ali i širom Srbije moći da uživamo u muzici, na bezbedan i udoban način. Priključili smo se akciji grada Kragujevca u kojoj se šalje poziv građanima da se vakcinišu i zaštite sebe i svoje okruženje. Ako se budemo čuvali, moći ćemo da se vratimo normalnom životu, muzici, predstavama, kulturi uopšte“ zaključio je Zoran Vulović, direktor Long Play-a i organizator Arsenal festa. Prošle godine, na otvorenoj letnjoj festivalskoj sceni trebalo je da bude održan jubilarni 10. Arsenalfest uz učešće brojnih domaćih i svetski poznatih bendova, ali su zbog pandemije, koncerti održani u onlajn formatu. Prema dosada raspoloživim podacima, planirano je da ovogodišnji Arsenalfest bude održan u tradicionalnom terminu u junu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare