Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Internet zajednica "Barber Community Srbija", koja okuplja više o 1.000 frizera i berberina apelovala je na nadležne da nove mere vezane za sprečavanje koronavirusa donose nekoliko, minimum dva dana, unapred i ukazala da jedan dan "zaista nije korektan".

„Nalazimo se u jako teškoj situaciji i očekujemo da su nadležni i Krizni štab tu kako bi nam olakšali, a ne otežali situaciju“, navodi se u saopštenju Marka Cvetkovića dostavljeno redakciji Nova.rs.

Cvetković je napomenuo da je primoran da se obrati javnosti ispred internet zajednice „Barber Community Srbija“ i da skrene pažnju kako nadležnima, tako i Kriznom štabu i njegovim čelnicima da uopšte nije u redu da se nove mere protiv covid 19 donose danas za sutra.

„U našem poslu zakazivanje termina je sastavni deo organizacije posla i donošenje mera u poslednjem trenutku nam to onemogućuje“, ukazao je on.

Cvetković je napomenuo i da će zatvaranje salona vikendom dovesti do porasta gubitaka berbera/frizera koji se svakako trenutno žestoko bore i većina je na ivici zatvaranja lokala i prelaska u rad na crno.

Podsećamo, sednica Kriznog štaba na kojoj će se odlućivati o merama tokom predstojećeg vikenda biće održana sutra u 11 sati.

Dr Predrag Kon je u ponedeljak podsetio da je medicinski deo Kriznog štaba davno zauzeo stav da na najmanje sedam dana treba uvesti mere kakve su važile za vikend.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar