Gostujući u emisiji Među nama na televiziji Nova S novinarka portala Nova.rs Ana Lalić govorila je o događajima uoči hapšenja kao i odnosu države prema novinarima.

„Tekst koji sama pisala nije izazvao nikavu paniku“, rekla je Ana Lalić. „Nisam sanjala da će zadobiti ovakvu pažnju, kamo li slutila da će dostići ovakve razmere“.

Lalić je u emisiji ponovila da je dolazak policije na vrata u sredu uveče bio neprijatan, ali da su se policajci ponašali korektno.

Govoreći o tekstu ona je rekla da je on pripreman danima i da je redakcija, kao i ona sama, bila svesna da će biti demantija i optužbi da je reč o lažima.

„Mi smo prvi mediji koji je objavio kakvo je stanje u bolnicama, i verujem da je ovako i u ostalim delovima Srbije, ali nisam očekivala policiju na vratima i da ću prespavati u pritvoru“, rekla je Lalić.

Govoreći o povlačenju Zaključka vlade o centralizaciji informisanja Lalić ističe da ne misli da je njen slučaj bio okidač, već da je isti povućen zbog pritiska branše i javnosti.

„Pokazali su da je cenzura pogrešan način, i da upravo cenzura vodi u dezinformaciju, te da su u obavezi da pruže informacije od javnog značaja, i da obaveste javnost šta se dešava u vreme pandemije i vanredne situacije“, kaže Lalić.

Pogledajte celo gostovanje Ane Lalić u emisiji Među nama.