Foto:Privatna arhiva

Nakon nevremena koje je zahvatilo Aleksandrovac, najveće posledice se trenutno saniraju su u samom gradu. Stradala je putna infrastruktura, potopljeno je nekoliko domova, a štete ima i u vrtiću Predškolske ustanove.

Iz Predškolske ustanove „Naša radost“ kažu da se sva voda sjurila u vrtić, pričinjena je velika šteta u podrumu gde su kuhinja, vešernica, magacin.

Ali, vrtić neće moći do daljeg da radi dok se ne vidi kolika je šteta i koje sve korake treba preduzeti. Obustavljen rad kako bi se izvršila sanacija, dezinfekcija.

„Bolje da nam deca budu kod kuće par dana dok sve to ne dovedemo u pristojno stanje. I pokušaćemo da na neki način sve to preveniramo da nam ubuduće voda ne prodire u kuhinju. Objektivno, vrtić je star oko 40 godina, nikada se nije dešavalo da voda prodre u prostorije“, ukazuje iz Predškolske ustanove u Aleksandrovcu.

Foto:Privatna arhiva

Zasedao lokalni Štab za vanredne situacije i danas će timovi na terenu snimiti sva oštećenja na putnoj infrastrukturi i domaćinstvima, pa će se onda odlučiti šta će dalje uraditi, odnosno da li će se uvoditi vanredna situacija.

„U trajanju od 45 minuta, slila se ogromna količina padavina koje su od naših ulica praktično napravile rečne tokove. Ljudi koji su se našli na ulici bili su životno ugroženi. Trajna oštećenja na putnoj infrastrukturi objektivno nismo u mogućnosti da dovedemo u neko pristojno stanje bez pomoći države“, istakao je predsednik opštine Mirko Mihajlović.

Mihajlović kaže da su kuće oštećene i u drugim delovima Aleksandrovca i da će pokušati da svim tim ljudima maksimalno pomognu.

„Ono što nas najviše brine jeste to što su nam pojedini delovi Gornje Župe odsečeni od sveta. Mi nismo u mogućnosti da pošaljemo ni mehanizaciju s obzirom na to kakvi su uslovi i oštećenja na tim putevima. Došla je Rasina, mehanizacija ne može da pređe preko mosta, jer je takve nosivosti da ne može da izdrži taj teret“, naglasio je Mihajlović.

I područje opštine Brus je u ponedeljak zahvatilo nevreme, gde se takođe sagledavaju posledice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar